У США золоту нагороду та Гран-прі отримав фільм про евакуацію з Мар’їнки

У США документальний фільм “Білий янгол - кінець Мар’їнки” отримав золоту нагороду та Гран-прі телекінопремії New York Festival.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомляє у Фейсбуці.

“Документальний фільм про війну в Україні та роботу поліції Донеччини від німецького телеканалу ZDF здобув у США одразу дві нагороди. Під час телекінопремії NYF 2024 (NYF TV & Film Awards) стрічку відзначили в номінації “Докудрама”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що переможців телевізійної та кінопремії оголосили в Нью-Йорку під час віртуального гала-вечора Storytellers.

У фільмі розповідається про знищення армією РФ Мар’їнки Донецької області та героїчну боротьбу поліцейських за життя його жителів.

Екіпаж поліцейських “Білі янголи” спільно з владою та волонтерами евакуювали все цивільне населення до того, як місто остаточно зруйнували російські війська.

В основу фільму лягли зйомки німецьких журналістів, зроблені в Мар’їнці в 2022 році, інтерв’ю з врятованими людьми та правоохоронцями 2023 року, а також записи з камер GoPro поліцейських.

Читайте також: Авторам фільму «20 днів у Маріуполі» вручили Шевченківську премію

Автором і режисером стрічки є Арндт Гінцель (Arndt Ginzel).

Як повідомляв Укрінформ, воєнна драма “Обмін” режисера Володимира Харченка-Куліковського, знята на основі реальних подій, вийде в кінотеатральний прокат 16 травня.

Фото: Нацполіція