«20 днів у Маріуполі» на Netflix: стала відома дата прем’єри

Документальна стрічка “20 днів у Маріуполі”, яка здобула “Оскар” у 2024 році в категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм”, вийде на стрімінговій платформі Netflix.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Netflix у Фейсбуці.

“Дні, які б воліли не переживати. “20 Днів у Маріуполі” - 21 квітня на Netflix”, - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялось, автор стрічки, воєнний кореспондент, фотограф та відеорежисер Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою і журналісткою Василісою Степаненко стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя. Прем'єра стрічки "20 днів в Маріуполі" відбулася у січні 2023 року на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival.

Читайте також: Фільм «Фортеця Маріуполь. Саймон» переміг на Doc Kyiv Fest

Фільм розповідає про напад російських загарбників на місто 24 лютого 2022 року та показує 20 днів майбутніх подій: бомбардування житлових будинків і пологового будинку, життя людей в блокадному місті під обстрілами тощо.

Картина цьогоріч отримала "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм". Стрічка також здобула премію Гільдії режисерів Америки в категорії "Видатні режисерські досягнення у документалістиці" та престижну британську кінопремію BAFTA Film Awards 2024 у категорії "Найкращий документальний фільм".