Український детектив «Ля Палісіада» став доступним у національному онлайн-кінотеатрі

У національному онлайн-кінотеатрі Sweet.tv. відбулася премʼєра іронічного детективу режисера Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада», відтепер стрічка доступна для перегляду на платформі.

Про це Державне агентство з питань кіно повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відповідно до сюжету, судовий психіатр Олександр і його товариш, слідчий Ільгар, розслідують убивство свого колеги. Трьох чоловіків пов’язувала спільна робота, давня дружба і почуття до однієї жінки.

Як повідомлялося, «Ля Палісіада» – це дебютний повнометражний фільм члена Української кіноакадемії Філіпа Сотниченка. Головні ролі виконали Андрій Журба та Навруз Пашаєв.

Створена стрічка за підтримки Держкіно, події в ній розгортаються у 1996 році – за п'ять місяців до запровадження в Україні мораторію на смертну кару.

Читайте також: Фільм «Смак Свободи» за тиждень прокату зібрав ₴1,6 мільйона - Держкіно

«Ля Палісіада» була представлена на 29-му Міжнародному кінофестивалі в Сараєво (Боснія та Герцоговина) в категорії ігрових повнометражних фільмів. Стрічка принесла Сотниченку найвищу нагороду фестивалю – «Серце Сараєво» – за найкращу режисуру. Також фільм здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю.

На екрани кінотеатрів «Ля Палісіада» вийшла 11 січня. Касові збори стрічки за неповні три тижні прокату перевищили 1,3 млн гривень.