Сьогодні відбудеться фінал Нацвідбору на Євробачення-2023

У суботу о 17:00 відбудеться Національний фінал відбору на Євробачення-2023.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

“17 грудня о 17:00 в ефірі Суспільного українці разом із зірковим журі обиратимуть, хто з десятки фіналістів Національного відбору поїде на пісенний конкурс Євробачення-2023 у Ліверпуль (Велика Британія). Фінал проходитиме в прямому ефірі з укриття”, - ідеться в повідомленні.

Пряму трансляцію можна буде дивитися на телеканалі “Суспільне Культура”, сайтах “Суспільне Культура” та “Євробачення”, ютуб-каналі “Євробачення Україна”, фейсбук-сторінці “Євробачення Україна” та сторінках “Суспільного”.

Окрім того, українці можуть слухати прямий ефір на радіо “Промінь”, а також застосунку “Дія”, обравши “Дія.ТБ” та канал “Суспільне Культура”.

Порядок виступів виконавців у фіналі Національного відбору цього разу визначило жеребкування. Першим виступатиме виконавець Moisei з композицією I'm Not Alone. Після нього виступлять: гурт OY Sound System з піснею “Ой, тужу”, тікторкер і співак DEMCHUK виконає Alive, Jerry Heil заспіває WHEN GOD SHUT THE DOOR. Першу п'ятірку закриватиме Fiinka із композицією про Олексу Довбуша ("Довбуш").

Читайте також: Оголосили імена фіналістів Нацвідбору на Євробачення

KRUTЬ виконає “Колискову”, Tember Blanche заспіває “Я вдома”, Angelina виступить з піснею Stronger. Гурт 2TONE заспіває пісню “Квітка”, а дует TVORCHI “Heart of Steel”.

До складу журі цього разу увійшли: лідер гурту “Антитіла”, доброволець Сил територіальної оборони Збройних сил України Тарас Тополя, переможниця Євробачення-2016, володарка “Нагороди за визначне лідерство артиста” Атлантичної ради США, та солістка рок-гурту The HARDKISS Юлія Саніна.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня у столиці пройшло жеребкування фіналістів Національного відбору на Євробачення-2023 й презентація їхніх пісень.