«Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» відбудеться на березі Чорного моря

Всеукраїнський фестиваль «Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» вперше вийде за межі Херсона і відбудеться 22-23 серпня на березі Чорного моря – у селі Залізний Порт.

Про це на пресконференції, присвяченій фестивалю, заявив перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» - складова програми, що готувалася областю до 30-річчя Незалежності. Цей захід вже буде проводитися втретє, але нарешті він вийшов за межі міста Херсон і відбудеться на березі Чорного моря у селі Залізний Порт», - сказав Шибаєв.

Він зазначив, що Херсонщину мають сприймати не лише як туристичний регіон, але і як фестивальну область.

Фінансування від Українського культурного фонду цьогоріч фестиваль не отримав, проте є підтримка обласного бюджету, зазначив під час пресконференції в.о. директора Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА Ігор Мазур.

Читайте також: На Херсонщині офіційно святкуватимуть День борщу

Родзинка фестивалю – обов’язкове виконання гуртами пісень на слова Тараса Шевченка.

Засновником фестивалю є Палац молоді і студентів. Під час фестивалю відбудуться не лише виступи рок-гуртів. Заплановані групові запливи, фестивальні спортивні розваги, змагання з пляжного волейболу. Передбачені байкерські розваги, працюватимуть виставки, ярмарок робіт народно-ужиткового мистецтва, творчі майстерні. Серед заходів - дитячі розважальні програми, квести, парад байкерів.

Підтримує проведення фестивалю і місцева громада. Гостей чекає фестивальне містечко IRON CITI, що виникло у селі завдяки співпраці місцевої влади з громадською організацією «Бізнес асоціація «Арт південь».

Вокалістка херсонського гурту «WindMusic» Анна Шеррі зазначила під час пресконференції, що вони вже втретє будуть учасниками фестивалю. «Будемо рок-н-ролити по-українськи», - сказала вона.

Організатори запевнили, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, що фестивальні заходи не заважатимуть відпочинку інших гостей курортного села, адже їх проведення запланове до 23 години.

Фестиваль проходитиме 22 серпня з 7 години до 23 години та 23 серпня з 10 години до 23 години. Він об'єднає 12 рок-гуртів з усієї України, серед яких «KARNA», «Шабля», «Новимний кудень», «Child Roland», «Old Boys Hardwine», «Grase of Galsi», «ЧУР», «WindMusic», «l. C. People», «Distress».

Як повідомляв Укрінформ, перший «Південний Шевченко-Рок-Фест «Кобзар» відбувся у травні 2019 року.