ГОГОЛЬFest запустить мобільний форум молоді у поїзді

З нагоди 30-річчя Незалежності України команда ГОГОЛЬFest запускає 13 серпня круїзний мобільний форум молоді в поїзді «ГогольTRAIN».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти.

«ГогольTRAIN» - це перший в Європі артпотяг. Він уже зробив декілька рейсів на фестивалі ГОГОЛЬFest - в Маріуполь (2019) та Херсон (2020). І от у 2021 році, до 30-річчя Незалежності України, заплановано 6 рейсів з Києва до різних міст країни на найцікавіші культурні події. Перший із шести рейсів «Київ – Одеса» буде присвячено пам'яті українського художника Олександра Ройтбурда», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, «ГогольTRAIN» вирушить 13 серпня з Центрального залізничного вокзалу столиці.

Метою проєкту є зшивання країни, діалог та об’єднання різних регіонів навколо спільних мирних цінностей у побудові майбутнього, розвиток міжрегіонального партнерства та підтримка мобільності молоді.

Читайте також: В Олешківських пісках відбудеться спецпроєкт Dream Гогольfest

Захід проходить за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, Міністерства інфраструктури у партнерстві з Укрзалізницею.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 8 серпня, пішов із життя відомий український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Президент України Володимир Зеленський назвав це великою втратою для українського мистецтва.