Документальний фільм «Жива ватра» можна подивитися онлайн

Документальний фільм Остапа Костюка «Жива ватра» доступний онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

«Стрічка режисера та сценариста Остапа Костюка «Жива ватра» - це мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на тлі сучасних змін, який став підсумком 10-річного дослідження режисером гуцульської культури», - ідеться в повідомленні.

Живою ватрою називали вогонь, який не згасав впродовж 4-місячного полонинського сезону і служив оберегом гірського вівчарства. Стародавній обряд запалювання «живої ватри» здійснювався на Гуцульщині до середини XX століття.

Читайте також: Фільм «Іван Сила» тепер можна подивитися онлайн

Події картини розгортаються в Карпатах, де живуть троє чоловіків різних поколінь: 82-річний Іван самотньо проводить старість й готується до смерті, 10-річний Іванко розпочинає життя з чистого листа у школі-інтернаті в райцентрі, а 39-річний Василь займається тваринним господарством. Та навесні всі троє піднімуться в гори.

«Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю, без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і дитинство, яке ми залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих», - зазначив режисер Остап Костюк.

Режисер та сценарист – Остап Костюк, оператори-постановники – Олександр Поздняков та Микита Кузьменко, композитор – Алла Загайкевич, продюсери – Геннадій Кофман, Данило Вулицький, Ольга Бесхмельниціна.

Картину створено ДП «Національна кінематека України» за підтримки Держкіно. Загальна вартість виробництва фільму - 1 млн 199 тис. 400 грн (100% державної фінансової підтримки).