Вандали пошкодили свіже графіті Бенксі на стіні в'язниці

Фото

Через кілька тижнів після появи нового графіті британського художника Бенксі на стіні Редингської в’язниці в Англії група вандалів пошкодила червоною фарбою роботу митця.

Як передає Укрінформ із посиланням на BBC, на зображенні друкарської машинки з’явилася червона пляма із написом «Team Robbo» («Команда Роббо») під нею.

Ймовірно, напис стосується покійного графіті-художника Короля Роббо (King Robbo), з яким колись суперничав Бенксі.

Читайте також: Бенксі показав процес створення нової роботи на стіні в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Бенксі на стіні Редингської в'язниці в англійському графстві Беркшир зобразив втікача в тюремній робі, який спускається зі стіни по мотузках з простирадл.

Припускається, що нова робота художника присвячена англійському письменнику Оскару Уайльду, який відбув два роки ув'язнення в Редингській в'язниці за гомосексуалізм.

Також прихильники Бенксі сподівалися, що його нова робота допоможе захистити будівлю в’язниці, яку виставили на продаж і майже купили минулого року. Місцеві жителі виступають за перетворення в’язниці у центр мистецтв.

Бенксі - псевдонім скандально відомого англійського андеграундного художника графіті, політичного активіста і режисера, особа якого не встановлена. Згідно з поширеними версіями, його справжнє ім'я Роберт або Робін Бенкс.

Фото: ВВС