Docudays UA оголосив зміст програми RIGHTS NOW!

18-й Міжнародний кінофестиваль про права людини Docudays UA розкрив зміст програми RIGHTS NOW!

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба кінофестивалю.

«Правозахисна програма RIGHTS NOW! передбачає 11 дискусій, у межах яких разом із фахівцями з громадського й державного секторів поговоримо про права людини в новій коронакризовій реальності. Дізнаємося, чи дбають українці про своє сексуальне здоров’я та як відстояти своє право на безпечні та найменш травматичні пологи. Поміркуємо про вплив соцмереж на дитячу психіку та дізнаємося, з якими проблемами нині найчастіше звертаються до психологів. У дискусіях обговоримо проблеми в паліативній медицині, в лікуванні орфанних захворювань і яку допомогу отримують хворі в місцях позбавлення волі. А також поглянемо на проблему побудови Каховської ГЕС-2 з перспективи дотримання права людини на здоров’я», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, складовою правозахисної програми RIGHTS NOW! традиційно буде «Жива бібліотека». Цього року «книгами» у ній стануть люди, об’єднані історіями подолання стигм, упереджень та дискримінацій, пов’язаних з їхньою спільнотою чи статусом. Окрім цього, спеціальною подією фестивалю, дотично до теми нової правозахисної кампанії Docudays UA, стане показ стрічки «Невидимі» режисера Маї Мартіняк.

Читайте також: Docudays UA оголосив п'ятірку фільмів - учасників Ukrainian Doc Preview

Правозахисна програма RIGHTS NOW! та «Жива бібліотека» відбуватимуться в онлайні з 27 березня до 4 квітня включно. Усі дискусії супроводжуватиме переклад жестовою мовою, що стало можливо завдяки проєкту «Інклюзивно привітні».

Як повідомляв Укрінформ, 18-й Міжнародний кінофестиваль про права людини Docudays UA відбудеться з 26 березня до 4 квітня за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно. Наживо події можна буде відвідати у кінотеатрі «Жовтень», просторі Креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery. Паралельно працюватиме онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, до якого можна буде долучитися з будь-якої точки України.