Сенцов озвучив життєве кредо: Не прив'язуватися до речей — віддавати все людям

В одному зі своїх оповідань у книзі "Маркетер" кінорежисер Олег Сенцов виклав своє життєве кредо: не прив'язуватися до речей, а віддавати все людям.

Про це він розповів під час презентації цієї книги на 26-му Book Forum у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В оповіданні йдеться про одну із моїх життєвих історій. В дитинстві я збирав колекцію значків. Серед них були і смішні, і серйозні. Але один був для мене найдорожчим: жестяний, подібний до жетонів американських поліцейських. Він був з орлом та абревіатурою із трьох літер "А" і символізував шкільну поліцію. Коли вступив в інститут, одногрупник-вірменин дуже вподобав той значок і просив його подарувати, бо його прізвище, ім'я й по батькові починалися на літеру "А". Я пошкодував тоді значок і відмовив вірменину, хоч це ніяк не вплинуло на подальші приятельські стосунки. А через кілька років, коли кімнатка в батьківському домі перейшла до племінника, приїхавши до батьків на канікули, знайшов значок в землі на грядці з помідорами. І зрозумів, так би мовити, марноту речей. Відтоді для мене головною стала людина", - зазначив Сенцов.

Читайте також: Сенцов презентував книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові

Як повідомляв Укрінформ, у Львові в рамках 26-го Book Forum відбувся письменницький марафон "Листи з-за ґрат" та презентація книги за участю нещодавно визволеного в'язня Кремля - кримського кінорежисера Олега Сенцова. На презентації були присутні українська акторка Римма Зюбіна, правозахисниця, представниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук та інші.