Вінницька філармонія у новому сезоні запропонує класику, джаз та філармонійне безсоння

Вінницька обласна філармонія ім. М.Леонтовича у новому, 83-у концертному сезоні запропонує глядачам вісім масштабних проєктів з консервативної класики і жанрових експериментів, а також філармонійне безсоння.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича.

«Новий концертний сезон філармонії, який стартує вже сьогодні, поєднає у собі витриману роками традицію і сміливі виклики сучасній аудиторії, - на відвідувачів чекає консервативна класика та концерти у форматі експериментальної крос-жанровості: поряд із традиційними програмами колективів філармонії плануються жанрові експерименти і несподівані шокуючі програмні рішення. Загалом, йдеться про чотири довготривалі проєкти», - повідомили у пресслужбі.

Зокрема, йдеться про проєкт «Симфонічний презентує», який включає низку масштабних концертних програм. Відкриває його і новий сезон філармонії у середу, 18 вересня, концерт Національного симфонічного оркестру України, у програмі - твори класика європейської музики – українського композитора Максима Березовського та видатних романтиків – Петра Чайковського та Антоніна Дворжака.

До 75-річчя найстаршого професійного колективу Вінниччини – Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» їхні колеги з регіонів України готують свої вітання в проєкті «На гостину до «Поділля». Серед учасників – потужні академічні колективи: «Зоряни» (Кропивницький), «Запорожці» (Запоріжжя) та прославлений Буковинський ансамбль (Чернівці).

Проєкт «Вечори з «Аркатою» у цьому сезоні проходять під прапорами кількох держав. «Union Jack», «Біле та червоне», «Золоте і небесне» – символічні назви програм англійської, польської та української музики, участь у яких беруть солісти філармонії та запрошені гості.

Четвертий проєкт – це Абонемент «STEINWAY & K°: НОВА ГЕНЕРАЦІЯ», який об’єднує представників нового покоління української фортепіанної школи, які вже заявили про себе на міжнародній сцені. Оркестрова частина програми присвячена фортепіанним концертам Бетховена, 250-річчя від дня народження якого відзначатиметься у 2020 році.

У філармонії також планують реалізувати проєкт «…І не тільки джаз». Участь у ньому візьмуть камерні колективи з оригінальними інтерпретаціями сучасних жанрів – танго, джазу та навіть латиноамериканської музики.

Читайте також: У Національній філармонії розповіли, які цікавинки підготували до нового сезону

Найбільш очікуваною прем’єрою сезону є абонемент «OPERA PROJECT». Концертне виконання, картини з опер, найвідоміші сцени та окремі арії – усе це буде на вінницькій сцені у виконанні артистів Вінницької, Одеської та Хмельницької філармоній.

Кращі концертні програми філармонійних сезонів на прохання постійних глядачів можна буде відвідати в проєкті «НА БІС!».

Абсолютною новацією на вінницькій сцені стане цикл програм «PHILHARMONIC INSOMNIA» («Філармонійне безсоння») – нічні концерти, сюрпризи від гастропартнерів, нова атмосфера та ще деякі спеціальні незвичайності, які очікують на вінничан, що наважаться стати першими глядачами нового проєкту.