Одеську Алею зірок поповнили імена Довженка, Нечерди та Водяного

Фото

Алею зірок на Ланжеронівській вулиці Одеси, відкриту п'ять років тому, поповнили ще шість імен видатних митців: Олександр Довженко, Михайло Водяний, Борис Нечерда та інші.

В урочистій церемонії взяв участь мер Одеси Геннадій Труханов, представники творчих спілок та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні усім, хто своїми працею і талантом прославили наше місто. Сьогодні вкотре підтверджуємо, що пам'ятаємо про них. Тому що вони - частка нашої історії, наше життя", - зазначив Труханов.

У рамках святкування Дня міста одеська Алея зірок поповнилася новими легендарними іменами/ Фото: Ніна Ляшонок

До раніше вшанованих 28 імен видатних діячів культури та мистецтва нині долучено зірки з зображеннями геніального кінорежисера Олександра Довженка, що працював на Одеській кінофабриці, поета-лауреата Шевченківської премії Бориса Нечерди, народного артиста Михайла Водяного, відомих художників Петра Нілуса та Олега Соколова, а також знаменитого колекціонера Олександра Блещунова.

Читайте також: В Європейську кіноакадемію прийняли українського продюсера

Відповідні дипломи про відкриття зірок були вручені родичам і колегам знаменитостей.

Раніше на Алеї "спалахнули" зірки видатної актриси німого кіно Віри Холодної, архітектора Юрія Дмитренка, музиканта і диригента Давида Ойстраха, оперної співачки Антоніни Нежданової, театрального режисера Василя Василька та інших талановитих діячів культури і мистецтва.

На багатьох концертних майданчиках тривають виступи співаків та музикантів, приурочені до Дня міста, увечері відбудеться гала-концерт на Потьомкінських сходах.