За три роки держава профінансувала зйомки майже 150 фільмів

До кінця цього року загальна кількість підтриманих державою нових кінофільмів становитиме 148.

Про це розповів Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляється на Урядовому порталі.

“Кількість кінострічок, відзнятих за три роки в Україні за підтримки урядових програм відродження національного кінематографа, до кінця року сягне 148”, - цитує Гройсмана преслужба уряду.

На думку Прем’єр-міністра, відродження кіно стало одним з найбільш успішних напрямків культурної політики чинного уряду – разом із ініціативами "Малі міста – великі враження" та проєктами відродження історичних пам’яток.

За його словами, кошти, направлені на реалізацію проєктів у межах вказаних ініціатив, це не тільки урядова підтримка – через бюджетні субвенції та Державний фонд регіонального розвитку, а й доходи регіонів, забезпечені в рамках децентралізації.

Читайте також: Ткаченко заявив, що Держкіно залишиться окремою інституцією

Також зазначається, що цього року "Малі міста – великі враження" – це 74 проєкти на 41,3 млн гривень. Відновлення історичних об’єктів – це 638 проєктів на понад 1 млрд грн.

Також глава уряду додав, що окрема увага приділяється завершенню Меморіалу жертв Голодомору, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні та Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

"Питання національної пам’яті має важливе значення. Це основа нашої держави і нашого народу", – переконаний Гройсман.