Король Таїланду одружився з генералом власної охорони

Король Таїланду Маха Вачіралонгкорн оголосив в середу, що одружився з генералом охорони Сутіді Вачіралонгкорн та представив її публіці як королеву Сутіду.

Про це повідомляє DPA.

«Нова дружина короля Махи Вачіралонгкорна, Сутіда Вачіралонгкорн На Аюттхая, була проголошена королевою Таїланду в середу, за три дні перед коронацією монарха», - йдеться у повідомленні.

Оголошення вийшло напередодні коронації 66-річного монарха, запланованої на 4 травня. Новий король має п'ятьох синів та двох дочок від своїх попередніх шлюбів.

Вачіралонгкорн, також відомий як король Рама X, став конституційним монархом після смерті його батька, короля Пхуміпона Адульядета, у жовтні 2016 року. Сутіда, як вважається, мала романтичні зв'язки з майбутнім королем, коли він був ще принцом, але їхні відносини не були публічними дотепер.

Читайте також: Українці відсьогодні можуть подорожувати до Таїланду без віз

Вачіралонгкорн - найбагатший у світі монарх, за версією сайту Business Insider, який у минулому році став повним власником королівського бюро власності, що, за підрахунками, має запас коштовностей на щонайменше 30 мільярдів доларів.