Фестиваль Kharkiv International зібрав гроші для дитячого кардіоцентру

Фото

Кошти на обладнання для дитячого кардіологічного центру, що діє на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії в Харкові, зібрав благодійний фестиваль миру, інтернаціональної краси і толерантності "Kharkiv International".

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль відбувся за ініціативи організацій "Ротарі Клуб Харків" і "MultiKultiUA" за підтримки Харківської міськради та обласного товариства Червоного Хреста України. Учасниками ж фестивалю стали до півсотні представників національно-культурних товариств Харкова, у тому числі, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Кореї, Нігерії, Індії, Лаосу, Греції... Причому багато з тих, хто вразив виконавською майстерністю на сцені — переможниці міських конкурсів "Міс Kharkiv International", що відбулися раніше за ініціативою "Ротарі Клубу", - пояснює прес-секретар оргкомітету фестивалю Тетяна Левченко.

Спершу учасниці фестивалю під гучні овації показали публіці — а це до двохсот харків'ян, включно з представниками влади, дипломатичних служб і бізнесменів, причому всі вони заплатили за вхідні квитки — вокальне і танцювальне мистецтво, а також гру на музичних інструментах.

Потім відбувся аукціон, де в якості лотів були представлені картини, в тому числі, вишиті бісером, чиї автори — вихованці міського центру реабілітації дітей-інвалідів "Промінь" Богодухівського інтернату для дітей з порушеннями центральної нервової системи. Хоча стартова ціна лотів була призначена у 300 грн, учасники торгів щедро набавляли плату, яка часом перевищила початкову в 5 разів. На торги також виставлені пожертвувані на благодійність вироби ювелірного заводу UMAX - срібні сережки і підвіски. 

Фестиваль інтернаціональної краси і толерантності "Kharkiv International" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Усі зібрані кошти — сума уточнюється, планувалося до 100 тис. грн будуть спрямовані на закупівлю комплектуючих для унікального обладнання дитячого кардіоцентру.