Супрун запевняє, що сидячий спосіб життя “вимикає” організм

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун склала перелік дій, необхідних для того, щоб залишатися здоровим.

Про це повідомляється на її сторінці у Facebook.

По-перше, це звернути увагу на харчування — зменшити кількість з'їдених тістечок, цукру, ковбаси.

"Чи запланували ви до свого сьогоднішнього раціону 5 овочів та фруктів? Чи їли цього тижня рибу, хоча б 2 рази? Чи їли достатньо яєць? А молочних та ферментованих продуктів? У сучасному темпі життя дотримуватися здорової дієти непросто, але вкрай потрібно, якщо хочете зменшити ризики захворіти на серцево-судинні хвороби, діабет 2 типу та деякі види раку", - зазначила вона

Також варто підвищити фізичну активність. "Коли ми багато сидимо й при цьому не рухаємося, організм буквально “вимикається”. Сповільнюється обмін речовин, що впливає на нашу здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск та послаблює м'язи й кістки. Все це разом має негативні наслідки для здоров’я — від появи надмірної ваги до серйозних хвороб внутрішніх органів", - застерегла Супрун.

Читайте також: У МОЗ назвали основну причину смертності серед українців

А ще варто відмовитися від шкідливих звичок - алкоголю, сигарет, проходити вакцинацію та профілактичне обстеження "За даними ВООЗ вакцинація запобігає від 2 до 3 мільйонів смертей щороку. Ще 1,5 мільйонів смертей можна було б уникнути, якщо покращити охоплення вакцинацією", - зазначила в.о. міністра.