У Британії випустили монету на честь Гокінга

Фото

Королівська Скарбниця Великої Британії випустила монету у 50 центів на честь фахівця в області космології та квантової гравітації Стівена Гокінга.

Про це повідомляє BBC.

"Професора Стівена Гокінга відзначили на новій монеті у 50 центів, з урахуванням його новаторської роботи над чорними дірами", - йдеться у повідомлення.

Як повідомила дизайнер монети Едвіна Елліс, вона хотіла вмістити велику чорну діру на маленькому шматочку металу, щоб нагадати людям про те, як Гокінг "зробив важкозрозумілі речі більш зрозумілими".

Фото: Royal Mint

Зазначається, що раніше на британській монеті вже були вшановані вчений Ісаак Ньютон та науковець Чарлз Дарвін.

Читайте також: "Пухнасті чорні діри": співавтори Гокінга оприлюднили його останню роботу

Нагадаємо, 14 березня 2018 року всесвітньо відомий науковець Стівен Гокінг помер на 76-у році життя. Він був найвідомішим фізиком-теоретиком свого часу. Гокінг настільки яскраво писав про загадки простору, часу та чорних дірок, що його книга "Коротка історія часу" стала міжнародним бестселером, зробивши автора одним із найзнаменитіших науковців з часів Альберта Ейнштейна. Хоча він з 21 року страждав на бічний аміотрофічний склероз, що врешті привів до повного паралічу усього тіла, Гокінг дивував лікарів, проживши із зазвичай смертельною хворобою більше 50 років.