Українська прем’єра фільму "Тато – мамин брат" відбудеться на Docudays

Український повнометражний документальний фільм "Тато – мамин брат" режисера та оператора Вадима Ількова буде показано на ХVІ Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA у березні.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно України.

"Тато – мамин брат" - повнометражний документальний дебют українського режисера та оператора Вадима Ількова - буде показано в програмі ХVІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться з 22 по 30 березня 2019 р. Фільм увійшов у секцію DOCU/ХІТИ", - йдеться у повідомленні.

Фільм створений студією Garmata Film Production за підтримки Держкіно України.

Як зазначається, кінострічка Ількова брала участь у програмі фестивалю Hot Docs та інших міжнародних кінофорумів. В березні цього року фільм поїде на фестивалі в Румунії, Греції та Бельгії.

Світова прем'єра створеної за підтримки Держкіно стрічки відбулася в квітні 2018 року на одному з найбільших фестивалів документального кіно Європи – Visions du reel у Ніоні (Швейцарія), де фільм отримав приз як найбільш інноваційна стрічка міжнародного конкурсу фестивалю.

Читайте також: У Лондоні відбулася прем'єра українського детективу "Позивний "Бандерас"

"Тато – мамин брат" – це зворушливий сімейний портрет, в якому богемний співак та художник стає батьком своєї п'ятирічної племінниці, коли психічне здоров'я його сестри погіршується. Несподівано для себе він опиняється у ситуації, коли має балансувати між казками на ніч та провокативним мистецтвом, дитячими іграми і бурхливим нічним життям.

У Держкіно розповіли, що також у секції DOCU/ХІТИ цьогорічного Docudays UA буде показана ще одна створена за підтримки Держкіно стрічка – фільм Аліси Коваленко "Домашні ігри". Українська прем’єра фільму в Україні відбулась минулого року на Одеському міжнародному кінофестивалі, де картина отримала приз як найкращий європейський документальний фільм.