BAFTA виключила режисера "Богемної рапсодії" зі списку номінантів

Режисер музичного байопіку про групу Queen "Богемська рапсодія" Брайан Сінгер виключений зі списку номінантів на премію Британської академії кіно- і телевізійних мистецтв (BAFTA) через обвинувачення в розбещенні неповнолітніх.

Про це повідомляє ВВС.

"У середу в своїй офіційній заяві керівництво BAFTA заявило, що вважає поведінку, в якій обвинувачують Сінгера, абсолютно неприйнятною і несумісною з принципами Академії", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в Академії, ім'я Сінгера буде виключено зі списку номінантів доти, доки ситуація з обвинуваченнями не проясниться.

Водночас, знятий ним фільм залишається серед номінантів.

"Щоб уникнути сумнівів "Богемна рапсодія" залишається в списку номінантів у категорії "видатний британський фільм", як і інші особи, названі кандидатами у зв'язку з номінацією цього фільму. BAFTA вважає, що у кожного має бути право на побудову кар'єри в спокійній професійній робочій обстановці, і буде продовжувати цьому сприяти в індустрії кіно, телебачення і розважальних ігор", - йдеться в заяві.

Наприкінці січня журнал The Atlantic опублікував статтю, в якій стверджувалося, що жертвами розпусних дій Сінгера нібито стали четверо молодих людей.

Сінгер заперечує всі обвинувачення, називаючи їх "гомофобним наклепом".

53-річного режисера зняли з посади режисера "Богемної рапсодії" за три тижні до закінчення зйомок за "ненадійну поведінку на знімальному майданчику".

Читайте також: Фільм «Чорна пантера» отримав головну премію Гільдії кіноакторів США

Сам Сінгер пояснив цей епізод, сказавши, що був нездоровий, а кіностудія не захотіла врахувати його стан у той період. Його ім'я при цьому залишилося в титрах картини.

Брайан Сінгер був режисером таких фільмів як "Люди Ікс", "Повернення Супермена" та "Підозрілі особи". За останній він також був номінований на премію BAFTA.

У січні "Богемна рапсодія" була виключена зі списку номінантів на нагороду неурядової ЛГБТ-організації ГЛААД - також через обвинувачення, висунуті стосовно Сінгера.

Вручення нагород BAFTA відбудеться в лондонському Альберт-холі 10 лютого.