Менше фаст-фуду і фізична активність – у МОЗ розповіли, як не захворіти на рак

Аби уникнути розвитку онкологічних хвороб, слід виховати кілька корисних звичок.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

“Рекомендуємо дотримуватися простих правил щоденного життя, які допоможуть зменшити ризик захворіти на рак, зокрема, зберігати здорову масу тіла, бути фізично активними. Скоротіть споживання фаст-фуду та солодких напоїв, червоного та обробленого м'яса (ковбас, сосисок, копчених продуктів). Основа здорового харчування – це цілі зерна, овочі, фрукти та бобові”, – зауважили у МОЗ.

Медики також закликають українців щороку проходити профілактичні огляди.

Читайте також: Сьогодні Всесвітній день боротьби з раком

"Вчасно проходьте профілактичні огляди у свого сімейного лікаря чи терапевта. Ваш лікар вчасно виявить ризики для здоров’я, допоможе відкоригувати спосіб життя, а за потреби –  направить на аналізи та дослідження, до вузькопрофільних спеціалістів. Більшість форм раку можна вилікувати на початкових стадіях”, – наголосили у МОЗ.

Як повідомлялося, у 2018 році у світі виявлено понад 18 млн осіб, які вперше захворіли на рак і близько 9,6 млн померли від цієї хвороби. Україна вирізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом із серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка. Минулого року майже 170 тисяч українців захворіло на злоякісні новоутворення.