У Карпатах шукають туриста з Німеччини

Закарпатські рятувальники з вечора 24 січня шукають громадянина Німеччини, який загубився у горах під час катання на лижах.

Про це повідомляє ДСНС України у Закарпатській області.

«Повідомлення про загублення людини у горах надійшло з г. Драгобрат, що у Рахівському районі. О 19:45 в оперативно-рятувальну службу повідомили, що під час катання на лижах загубився громадянин Німеччини 1971 року народження. Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено рятувальників Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень, громадські рятувальники, а також ратрак та снігоходи волонтерів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Синоптики попереджають про лавини у Карпатах

Зазначається, що працівники ДСНС обстежили полонину Драгобрат та прилеглі території. Близько 22:30 у напрямку до полонини Урда знайшли лижі – ймовірно, вони належали зниклому. Однак, обстеживши полонину, туриста не знайшли.

Сьогодні до проведення пошукових робіт долучились 23 рятувальники Рахівського, Ясінянського, Лазещинського та Ужгородського гірських пошуково-рятувальних відділень, а також громадські рятувальники і волонтери. Крім того, додатково залучили працівників лісового та мисливського господарства, котрі здійснюватимуть обходи будиночків лісників та вівчарів.

Читайте також: У Карпатах насипало метр снігу

Як повідомили рятувальники, упродовж минулої доби вони вже виїздили на пошуково-рятувальні роботи на території Міжгірського району. 24 січня о 16:20 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомили, що в районі гори Гимба Міжгірського району втратили орієнтир та заблукали четверо сноубордистів. Усі – мешканці міста Львів 1996, 1997 та 1998 років народження. Про це туристи повідомили рятувальникам телефоном, коли зрозуміли, що самотужки не зможуть повернутися до бази відпочинку.