Лікар сам вирішує, чи йти до пацієнтів - Супрун

Рішення про відвідання хворого вдома приймає сам сімейний лікар, це його відповідальність.

Про це заявила у коментарі журналістам в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Лікарі — це професіонали, які ходили до медуніверситету, закінчували інтернатуру і мають великий досвід у лікуванні своїх пацієнтів. Це є їхнє рішення, як лікаря, чи піти до пацієнта, чи ні. Вони є фахівці у своїй практиці і розуміють, коли це робити. Виписано, коли “швидка” допомога може відмовитися — це дуже чітко виписано. Щодо сімейних лікарів — це для них є розмова з пацієнтом”, - зазначила Супрун.

За її словами, лікарю при вирішенні питання, чи відвідувати пацієнта вдома, не слід керуватися лише рівнем температури тіла хворого.

Читайте також: Ліки, які часто повертатимуть до аптек, заборонять — Супрун

“Слід враховувати спроможність самого пацієнта прийти до свого лікаря. Це також є причиною, щоб лікар виїхав до свого пацієнта, чи є якісь складнощі. Це є відповідальність самого лікаря, щоб зробити це рішення разом з пацієнтом”, - сказала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, після укладення декларації про надання послуг на первинній ланці, пацієнт та лікар напряму будуть вирішувати щодо формату консультації та необхідності виклику медика додому.