До Львова на фінал фестивалю LvivMozArt привезли скрипку Моцарта

Особиста скрипка австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта зазвучить на заключному концерті фестивалю LvivMozArt, який відбудеться 22 липня у Львові.

Інструмент роботи П'єтро Антоніо Дала Коста привезли до міста із австрійського Зальцбурга, де скрипка зберігається у Музеї та архіві великого Амадея. Про це йшлося на прес-конференції, яку провели організатори фестивалю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей інструмент подарували у наш музей (музей у Зальцбурзі - ред.) у 2013 році з приватної колекції. Це був безцінний подарунок. Ми знали, що десь мусить бути ще один інструмент Моцарта, але ніхто не знав де. І тут раптом ми отримали його в подарунок з умовою, що ця реліквія не буде музейним експонатом, а повинна звучати», - зазначила директор музею Габріеле Рамсауер.

За її словами, на цій скрипці Моцарт грав в останні роки свого життя у Відні.

Читайте також: У Дніпрі три дні триватиме джазовий фестиваль

Музей дуже рідко дає дозвіл на закордонні “гастролі” цього дорогоцінного інструмента. Досі скрипка Моцарта побувала лише в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та на Кубі.

Крім скрипки П'єтро Антоніо Дала Коста в австрійському музеї зберігаються оригінальні рукописи нот та інші інструменти, що належали безсмертному Моцарту.