Автор карикатури на Поклонську проситиме політичного притулку у Франції

Художник побоюється кримінального переслідування в Росії через карикатуру на депутата Держдуми Наталію Поклонську, яку та вважає образливою.

Лопатін перебуває в Європі з лютого 2018 року, пише "Медуза". Нещодавно він приїхав на міжнародну виставку з Швейцарії до Франції, де почав оформлювати необхідні документи і записався на курси французької мови.

Вперше Денис Лопатін продемонстрував свою карикатуру в жовтні 2017 року на мітингу на захист фільму «Матильда» в Петропавловську-Камчатському. На малюнку, на якому зображена схожа на Наталію Поклонскую жінка, написано «Знайдіть дурепі мужика!» Після карикатуру у художника викрали «представники козацької громадськості».

Навесні 2018 року Слідчий комітет проводив перевірку щодо Лопатіна за скаргою камчатських православних активістів. Експертиза не знайшла в карикатурі проявів негативного ставлення до представника влади.

Читайте також: Путін на танку: Charlie Hebdo "відкриє" ЧС-2018 "кривавої" обкладинкою

В кінці травня Наталія Поклонська направила запит голові СК Олександру Бастрикіну за фактом відмови в порушенні кримінальної справи про образу почуттів віруючих за карикатуру Дениса Лопатіна. Вона також вимагала видалити всі зображення карикатури з інтернету.

Сам художник стверджує, що нікого не збирався ображати своїм малюнком. За словами Лопатіна, карикатура є зображенням не конкретних осіб, а медіаобразів політиків, які хочуть все заборонити. Також малюнок «висміює людей, які свою нерозтрачену сексуальну енергію намагаються видати за духовність», додав карикатурист.

Фото LiveInternet, begemot.media