Одеський кінофестиваль відкриє фільм "Жінка на війні"

Фільмом відкриття IX Одеського кінофестивалю, що стартує 13 липня, стане стрічка "Жінка на війні" Бенедікта Ерлінгссона. 

Про це повідомила на прес-конференції генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич.

"Мабуть, вперше в історії Одеського кінофестивалю  фільм-відкриття - це копродукція Ісландії, Франції та України, фільм "Жінка на війні", який було представлено зовсім недавно в програмі Каннського кінофестивалю "Тиждень критики" і він отримав нагороду. Режисер Бенедікт Ерлінгссон і творча група фільму представлять його церемонії відкриття Одеського кінофестивалю", - сказала Сінькевич.

Читайте також: На IX Одеський кінофестиваль надійшли фільми з 95 країн

Вона також розповіла, що в позаконкурсній програмі "Фестиваль фестивалів" будуть показані фільми-хіти, які отримали нагороди і були відзначені на престижних світових фестивалях.

"Зокрема, ми покажемо фільм "Донбас" Сергія Лозниці, який отримав цьогоріч нагороду програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. Сергій Лозниця приїде і особисто представить картину", - зазначила генпродюсер.

В цій програмі, за її словами, будуть також представлені фільми: "Три обличчя" режисера Джафара Панагі, який було нагороджено в Каннах призом за найкращий сценарій; "Фокстрот" Шмуеля Маоза, який отримав Гран-прі Венеціанського кінофестивалю; "Звіти про Сару і Саліма" Муаяда Алаяна, що був відзначений призом глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю у Роттердамі; "Молитва" Сердіка Кана, що отримав "Срібного ведмедя" на Берлінале за найкращу акторську роботу; "Образа" Зіада Дуейрі, що здобув нагороду Венеціанського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль; "Дочка моя" Лаури Біспурі, що був номінований на "Золотого ведмедя" на Берлінале.