Громадське презентує фільм про Сенцова та Кольченка у столичному кінотеатрі

Благодійний показ фільму "Етапом через пів-Землі: Історія ув'язнення Сенцова і Кольченка" виробництва Громадського телебачення відбудеться 13 червня о 19:00 у київському кінотеатрі "Жовтень".

Про це повідомляється на сайті Громадського.

"Вже майже 3 роки український режисер Олег Сенцов та громадський активіст Олександр Кольченко відбувають покарання в російських колоніях суворого режиму: Олександр - у Челябінську, а Олег - у Лабитнангі, що за Північним полярним колом. На двох вони проїхали майже 20 тисяч кілометрів - це половина шляху довкола світу. Автори фільму побували в ключових містах на шляху етапу політв’язнів, щоб показати, в яких умовах утримують українців та які люди опікуються їхніми долями там, куди так і не допустили українських консулів, куди і нині складно дістатися адвокатам", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування. Він вимагає звільнити усіх українських політв'язнів Кремля. А вже 31 травня Олександр Кольченко теж оголосив голодування на знак підтримки свого товариша-кінорежисера. Єдина його вимога - звільнити Сенцова. 

Читайте також: Тиждень українського кіно на підтримку Сенцова пройде у Києві

Громадське прагне привернути увагу до цього факту, тож організовує благодійний показ для збору коштів на допомогу сім'ям політв'язнів.