Гройсман розказав про пріоритети державної культурної політики

Уряд розглядає музейну справу як одну з пріоритетних у реалізації державної культурної політики.

Про це йдеться у привітанні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсман з нагоди Міжнародного дня музеїв, повідомляється на Урядовому порталі.

“Уряд розглядає музейну справу як одну з пріоритетних у реалізації державної культурної політики. Сучасний музей – це відкритий інтерактивний простір з широким застосуванням мультимедійних технологій та Інтернету”, - зазначив Гройсман.

Тому, підкреслив він, влада має зробити українські музеї сучасними культурними закладами, які будуть активно інтегруватися у світову мережу музеїв і стануть важливим інструментом наукового, освітнього та культурного обміну та збагачення з багатьма державами світу.

Прем’єр-міністр переконаний, музейна справа є важливою складовою культурної політики держави та необхідним елементом розвитку науково-дослідної та культурної інфраструктури. “Музеї не лише знайомлять нас з яскравими артефактами матеріальних надбань минулого, а й забезпечують неперервність у культурно-історичному зв’язку нинішніх та минулих поколінь. Розвинена музейна справа у країні сприяє культурній ідентифікації особистості та цілого народу, розумінню власних культурно-історичних витоків, формуванню культурно розвиненого суспільства та освіченої спільноти”, - зазначив він.

Читайте також: Мукачівський замок «Паланок» засяє до Дня міста

Глава уряду подякував всім причетним до музейної справи в Україні за відданість улюбленій справі і побажав їм міцного здоров’я і довголіття, професійних успіхів та подальшої популяризації та модернізації музейної справи в Україні.

Як повідомлялося, Міжнародний день музеїв щороку відзначається 18 травня. Цього дня більшість музеїв працюють безкоштовно. Свято започатковано 1977 року відповідно до постанови Міжнародної ради музеїв при ЮНЕСКО.