Червона доріжка та відкриті сеанси: 27 травня у Києві стартує "Молодість"

47-ий Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" буде проходити з 27 травня по 3 червня. Він відкриється на Поштовій площі столиці, де спеціально побудують кінотеатр.

Про це повідомив на фінальній прес-конференції у п'ятницю голова наглядової ради кінофестивалю "Молодість" Владислав Лясовський.

"Вперше "Молодість" відкриється на Поштовій площі. О 18:00 - початок "червоної доріжки", о 19:00 - початок церемонії відкриття. Режисер церемонії - Стас Жарков. На Поштовій площі ми збудуємо кінотеатр, який працюватиме протягом усього фестивалю, тобто увесь тиждень. Він буде на 600 місць. Це буде закритий майданчик. Тут, зокрема, відбуватиметься дитяча конкурсна програма Тeen Screen і всі її сеанси будуть безкоштовні", - сказав Лясовський.

Він нагадав, що фільм-відкриття - "Обличчя" Малгожати Шумовської, який отримав "Срібного ведмедя" за кращу режисуру на Берлінале-2018.

За словами голови наглядової ради фестивалю, цього року буде показано 176 стрічок, з них понад 50 у конкурсних програмах, яких буде 5. Це, зокрема, "Повнометражні ігрові фільми", "Студентські фільми", "Короткометражні фільми", "Національний конкурс", "Тeen Screen". Проводитиметься також паралельний конкурс "Sunny Bunny". Вперше цьогоріч відбудеться позаконкурсна програма Focus Italiа.

Головною локацією традиційно буде кінотеатр "Київ", де проходитиме конкурсна програма, інші майданчики - Cinema Citi та кінотеатр "Україна". На Поштовій площі ітимуть по 3 сеанси щодня. На нічній локації - клуб "ЮБК" на Трухановому острові - демонструватиметься експериментальне кіно. Індустріальна секція проходитиме в Домі "Майстер-Клас".

Читайте також: На Рівненщині стартував фестиваль «Острог. Ренесанс»

Одним з гостей фестивалю вже втретє стане канадський режисер Дені Коте, який представить свій новий фільм "Гладенька шкіра". Ще один гість - знаний німецький актор, який знімається в Голлівуді, Юрген Прохнов. На фестивалі покажуть його найновішу стрічку "Остання подорож Леандра".

Як зазначив Лясковський, бюджет "Молодості"-2018 складуть кошти від Держкіно - 4 млн грн, КМДА - 1,4 млн грн, значну підтримку надає Міністерство інформаційної політики - 4,5 млн грн. Тобто, загальний бюджет становить 9,9 млн грн.