Халпахчі обіцяє Focus Italia в Одесі, Харкові і Львові

Фото

Ще не названі 5 з 12-ти стрічок, що візьмуть участь у міжнародному конкурсі 47-го КМКФ "Молодість". Гендиректор фестивалю Андрій Халпахчі сподівається, що серед них будуть і українські фільми.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми ще чекаємо на українську прем'єру дебютного фільму. Є питання щодо українських фільмів, оскільки їхня участь у "Молодості" залежить  від рішень провідних європейських фестивалів. Ми сподіваємося, що український кінематограф буде представлений на фестивалі досить широко. Але можна сказати, що будуть українські прем'єри - і фільм Олеся Янчука "Таємний щоденник Петлюри", і зовсім новий фільм "Шляхетні волоцюги", - сказав Халпахчі. 

Прес-брифінг, присвячений кінофестивалю "Молодість"/Фото Юлії Овсяннікової

За його словами, протягом фестивального тижня в рамках "Молодості" учасники побачать понад 200 фільмів, а крім традиційних позаконкурсних програм з'явиться нова.

"Цього року у нас великий і дуже цікавий проект, який потім пошириться трьома містами України - буде показаний в Одесі, Харкові і Львові - це Focus Italia. Італійське кіно має не тільки свої великі традиції, а й знову стає дуже актуальним і популярним як на фестивалях, так і у світовому прокаті. Тому покажемо 8 стрічок сучасного італійського кіно таких режисерів, як Джанні Амеліо, Ферзан Озпетек, Аркібуджі, та інших", - зазначив гендиректор "Молодості", уточнивши, що цей проект створюється разом з Італійським Інститутом в Україні та Посольством Італії в Україні. 

Халпахчі також повідомив, що вперше за свою історію ключові фестивальні події відбудуться просто неба.

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" оголосив учасників конкурсів

"Майданчиком відкриття "Молодості" буде Поштова площа, де буде обладнано open air кінотеатр. Поштова площа є великим нашим проектом, який ми створюємо спільно з КМДА. Це буде не тільки місце відкриття і закриття фестивалю. Але і завдяки спеціальному LED-екрану ми будемо робити покази і вдень - це буде конкурсна програма для дітей "Teen Screen". Також будуть два безплатних вечірніх покази. Фільм-відкриття - це "Обличчя" Малгожати Шумовської, що отримав Гран-прі за кращу режисуру останнього Берлінського кінофестивалю. Це один з найзначніших фільмів останнього року. І я сподіваюсь, що він буде цікавий для широкого загалу", - сказав гендиректор.

Він поінформував також, що фестивальним центром залишається кінотеатр "Київ". Кінотеатри "Україна" та "Сінема Сіті" також будуть майданчиками "Молодості".