У Маріуполі відбудеться міжнародний книжковий фестиваль

У Маріуполі 14 і 15 квітня відбудеться міжнародний книжковий фестиваль «Маріупольська книжкова толока».

Про це кореспондента Укрінформу повідомили в Маріупольській міській раді.

«Міжнародний фестиваль «Маріупольська книжкова толока» пройде в СК «Іллічівець» 14 і 15 квітня з 10.00 до 19.00. У рамках заходу до Маріуполя приїдуть відомі українські письменники, художники, вчені та громадські активісти», - сказали в міськраді.

Й зазначили, що на фестивалі працюватимуть більше 10 локацій з презентаціями, майстер-класами, літературними читаннями, музичними й відеопоказами.

За словами директора фестивалю «Маріупольська книжкова толока» Ігоря Гармаша, такий фестиваль організатори вже провели в Запоріжжі. Цього року він пройде в Маріуполі, тому що це місто є сьогодні центром культури і туризму, безпечне й постійно розвивається.

Програмний директор фестивалю Олена Заставна обіцяє насичену програму.

«Свою участь у фестивалі підтвердили Вертко Іздрик, Дара Корній, Роман Коляда. На фестиваль приїдуть книжкові видавництва. Приїде Український інститут книги, гості зі Львова, Харкова, Запоріжжя та інших великих міст», - підкреслила Заставна.

Читайте також: У Києві встановили навігаційні карти для туристів

Міжнародний фестиваль «Маріупольська книжкова толока» став можливим завдяки підтримці Агентства з міжнародного розвитку USAID. Його партнерами є Маріупольська міська рада, Маріупольський державний університет, Маріупольська спілка молоді, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, мережа бібліотек Маріуполя, ініціативна група «Місто щасливих людей» та ін.