"12 стільців" і "5 елемент": на фестивалі у Вінниці зніматимуть ремейки

У Вінниці під час IV фестивалю кіноремейків «Шведінг» знімуть 19 ремейків відомих кінофільмів - від "12 стільців" до "5 елементу".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співкоординатор фестивалю Анна Воронюк.

"IV фестиваль кіноремейків "Шведінг" стартував: відбулося жеребкування і вже відомо, які фільми зніматимуть команди-учасниці.  На зйомки команди мають 3 дні, і вже 2 квітня побачимо, як "прочитали" вінничани світові кінохіти - від  "12 стільців" до "5 елементу", - повідомила Воронюк.

За її словами, особливістю цьогорічного фестивалю стало те, що окрім ремейку відомого кіношедевру учасники фесту повинні кумедно прорекламувати у своїй стрічці найнесподіваніші речі і переконати глядачів, що вони для них життєво необхідні.

У четвер готові авторські роботи розгляне оргкомітет фестивалю, а 2 квітня їх покажуть глядачам в одному з розважальних комплексів міста.

Переможців конкурсу ремейків визначатмуть за "оскарівською" системою, - їх преміюють 5 тисячами гривень. Також буде визначено ремейк-переможець за підсумками глядацьких симпатій

Читайте також: Андрій Данилко зіграє в українській комедії

Уперше фестиваль кіноремейків «Шведінг» у Вінниці відбувся 2016 року. Тоді переможцями стали автори власної версії «Вічного сяйва чистого розуму», у другому фестивалі перемогли  студенти, які перезняли «Титaнік», а в третьому  «Шведінгу» найкращим визнали ремейк «Шерлока Холмса».

 "Шведінг"-фестиваль – це конкурс коротких кіноремейків, під час якого командам потрібно перезняти сцени з відомого фільму, вкластися в терміни і задану тривалість фільму. Переможців обирають глядачі голосуванням на показі конкурсних робіт.