Прем'єрні покази "Михайло і Даниїл" пройдуть у рамках Docudays UA

У програмі "Синдром рівності" XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудуться прем’єрні покази картини "Михайло і Даниїл" та зустріч з режисером і героями стрічки.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Майже чверть століття тому Андрій Загданський зняв короткометражну стрічку "Двоє" про долю київського архітектора й художника Михайла Щиголя і його сина, тоді десятилітнього Даниїла. Даниїл народився глухим, з гострою формою дитячого церебрального паралічу. Коли йому було шість років, його мати, талановитий скульптор Марина Хусід, загинула в автомобільній катастрофі. Багато років потому режисер повертається до своїх героїв, які за цей час переїхали жити з України у Чехію, та продовжує розповідь про їхнє життя у повнометражній документальній стрічці "Михайло і Даниїл". 27 і 28 березня у кінотеатрі "Жовтень" (м. Київ, вул. Костянтинівська, 26) Андрій Загданський, Михайло Щиголь та його син Даниїл представляють прем'єру документального фільму "Михайло і Даниїл", - ідеться в повідомленні.

Продюсери картини - Геннадій Кофман, Андрій Загданський. Автор сценарію і режисер - Андрій Загданський. Виробництво здійснили AZ Films L.L.C. (США), МаГіКа-фільм (Україна). Стрічка створена за підтримки Держкіно. 

Читайте також: Прем'єра українського фільму "Дельта" відбудеться на Docudays UA

Цьогорічний Docudays UA присвячений суспільним викликам, пов'язаним із поняттям рівності. Шість кінопрограм фестивалю представлять історії груп людей, які найчастіше стикаються з нерівністю та дискримінацією. Фільми програми "Синдром рівності" говоритимуть про байдужість суспільства до людей з фізичними вадами або психічними розладами.