Україна викреслила російську книгу із "чорного списку"

Експертна рада Держкомтелерадіо скасувала заборону на поширення в Україні  книги Андрія Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век" (видавець – "РИПОЛ классик"). 

Відповідне рішення було ухвалено в четвер на засіданні Експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до поширення на території України,повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. 

"При повторному розгляді експерти визнали, що цитати з книги щодо пропаганди держави-агресора належать адептам "руського міра", з якими автор вступає в полеміку і позицію яких критикує", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: В Україні заборонили ще 18 російських видань та книгу Симоненка й Табачника

Як зазначається, на підставі рішення експертної ради наказом Держкомтелерадіо скасовано попередній нормативно-правовий акт від 22.02.2018 року "Про надання відмови у видачі дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України". ТОВ "Якабу Трейд" дозволено ввезти на територію України книгу Андрія Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век" у кількості 10 тис. примірників.