50 відтінків моди. Українські дизайнери про те, що носитимуть наступної осені та зими

Не обійшлося на цьогорічному Fashion Week і без бунтарства та ексцентричності

У Києві завершився ще один тиждень української моди, де відомі дизайнери та ті, що бажають незабаром до них приєднатися, представили свої колекції осінь-зима 2018/2019. Дехто з них намагався вразити розмаїттям шкіряного одягу, дехто – прозорими сукнями, а хтось і зовсім закрив обличчя моделей масками з такої ж тканини, як і саме вбрання. Словом:  без ексцентричності та бунтарства – ніяк!

ВІД ШОВКУ ДО ХУТРА І ШКІРИ

Першою, хто показав свою колекцію осінь-зима 2018/2019 в рамках Ukrainian Fashion Week, була Лілія Пустовіт. Пустовіт одягнула своїх моделей в сукні-сорочки дуже насичених відтінків, починаючи з глибоко синього, зеленого, фіолетового і до чорного кольорів. Попри те, що колекція розрахована на осінньо-зимовий період, багато суконь і топів були виконані з шовкових матеріалів. При цьому дизайнер все ж пропонує накинути жакардові жакети, які завдяки своїй фактурі надають образу ще більше пафосу й блиску.

POUSTOVIT. Фото: fashionweek.ua

У той же час, на противагу Пустовіт, Олена Буреніна в своїй колекції використала багато світлих і пастельних тонів – від молочно-білого і бежевого до ніжно рожевого. Крім того, її колекція відрізнялася від багатьох інших своєю практичністю, оскільки багато суконь і жакетів виконані в прямому і трохи вільному крої, їх можна спокійно надіти в офіс чи на якусь ділову зустріч.

Окрім традиційних кольорових акцентів, дизайнери обожнюють по-новому працювати з матеріалами. Так, з приємним на дотик, витонченим велюром українські творці одягу не можуть розпрощатися ще з 2017 року. Особливо дизайнерам полюбився він у глибокому червоному, навіть вишневому відтінку, що можна помітити в колекції ANNAMUZA.

ANNAMUZA. Фото: fashionweek.ua

Але якщо в попередніх сезонах велюр ми помічали майже у всіх колекціях, то в зимовому головні акценти дещо змістилися.

Так, велику ставку в майбутньому сезоні дизайнери зробили на шкіру, причому, абсолютно в різних її кольорових проявах: від болотяно-зеленого до бунтарського яскраво-червоного у ELENA BURENINA. Своє ідеальне втілення вона віднайшла у корсетах дизайнерів CHUPRINA та  SILCHENKO – елементах гардеробу, які не втратять свою популярність у модниць.

Ще однією приємною несподіванкою став гіпюр. Його легкість та кокетливий тон стали базою колекції SIX та GASANOVA.

The Coat by Katya Silchenko

«Модна ностальгія» у холодному сезоні прийшла одразу до кількох дизайнерів. В колекції the coat by KATYA SILCHENKO відчувається вдалий мікс моди різних десятиріч попереднього століття. Геометричні смужки на светрах та пальтах – тренд 80-х поєдналися з характерним для 90-х вільним кроєм, «широкими плечима» та довгими рукавами. А серед головних уборів моделей своє друге народження отримали популярні в кінці 70-х «шапки-півники», які, виявляється, можна міксувати як із сексуальними, так і з доволі строгими брючними костюмами.

ЛІД І ПОЛУМ'Я

Та як би моделей не привчали ідеально рухатися рівним подіумом, завжди знайдеться молодий Жан Гріцфельдт, який ні-ні та й змусить їх робити проходку злітно-посадковою смугою аеропорту, або ж, як цьогоріч, поліпшувати навички фігурного катання! Дизайнер підготував неординарний показ, відібравши кращих моделей, та навіть сам проїхався на ковзанах імпровізованим подіумом. Одяг був також тематичний – для фігуристок та хокеїстів.

GASANOVA

Яскраво-червоною ниткою крізь зимовий сезон пройшла колекція GASANOVA. Червоний подіум, червона шкіра, червоне хутро та рудоволоса епатажна співачка Слава Камінська серед моделей – показ вийшов справді полум'яним. Ще одним яскравим та водночас відвертим акцентом колекції дизайнерки стала блискуча і абсолютно прозора сукня, в якій дефілювала знаменита на увесь світ українська модель – Аліна Байкова.

Ламати стереотипи модних площадок  продовжив Артем Климчук, який у якості модної площадки обрав Головпоштамп у центрі Києва. В Укрпошті кажуть, це була фантастична еклектика. І нам важко з ними не погодитись.

БУНТАРСТВО ПОРУЧ ІЗ ЕКСЦЕНТРИЧНІСТЮ

Не обійшлося на цьогорічному Fashion Week і без бунтарства та ексцентричності. Бренд GUDU вивів на подіум абсолютно всіх без винятку моделей у масках із тканини. Причому, даний «аксесуар» був або нейтрального чорного кольору, або в такій самій стилістиці, як і вбрання манекенниці.

Ukrainian Fashion Week 2018/19 / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Важко було залишити без уваги і сам одяг, адже яскраві, блискучі та графічні боді-комбінезони не кожного разу зустрічаються в колекціях pret-a-porte. GUDU, на відміну від своїх «колег по цеху», вирішив окрім традиційних хутряних шуб та жакетів представити ще й хутряні спідниці. А чому б ні – і сміливо, і тепло.

Не пас задніх у плані ексцентричності і бренд DASTISH FANTASTISH. Обличчя деяких моделей прикрашали «маски-окуляри» з металевої проволоки, що ну дуже вже нагадували героїв фільмів у жанрі космічної фантастики. Сама ж лінія одягу виконана в чорних тонах, такий собі total black. А до таких вже традиційних у цьому сезоні матеріалів як шкіра, вовна та трикотаж долучились ще денім та нейлон.

Людмила РосікЮлія Тетянич, Київ.