У Тернополі відкрили виставку унікальних картин з емалі Олексія Коваля

Мистецький проект київського художника Олексія Коваля «Емалі. Історія. Україна. Світ» презентували у Тернополі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Подорожуючи світом, вивчаючи різні мистецькі техніки, надихаючись історією кожної країни, яку відвідав, митець створює емалеві картини, присвячені різним культурам. Не оминув автор і українську тематику. Серія його українських портретів, козаки, гетьмани та українські пейзажі ще багато сторіч будуть розповідати світові про чарівність нашого краю. Таким чином, Олексій – майстер, котрий через свої емалеві твори відкриває Україну світові, а світ – Україні», - сказала під час презентації унікальних творів мистецтва в обласному художньому музеї куратор проекту Ніна Бурневич.

Читайте також: Цікаво, смачно, модно: як провести перші вихідні лютого

Відвідувачі ескозиції могли побачити, як у своїх емалях художник щедро і невимушено поєднує кольори й орнаменти, використовує інкрустацію та елементи малої пластики. Він заповнює емальованими квітами антикварні рами, оздоблює старовинні фотографії емалевими окладами, веде своєрідну гру з функціональними та декоративними властивостями об’єктів.

Усього ж, у рамках мистецького проекту «Емалі. Історія. Україна. Світ» у Тернопільському обласному художньому музеї представлено понад 20 емалевих творів з різних серій, створених у різні роки.