В Івано-Франківську відкрили фестиваль української книги

В Івано-Франківську відкрили дводенний фестиваль «Сторінками української книги». Його учасниками стали близько 20 видавництв Західного регіону.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник начальника відділу взаємодії зі ЗМІ та книговидання Івано-Франківської облдержадміністрації Дарія Кухарчук.

«Сьогодні ми презентуємо книги, які видавались в області  протягом двох останніх років за кошти обласного бюджету, а це близько 50 книг.  Окрім цього, в нашому фестивалі беруть участь близько 20 видавництв зі Львова, Тернополя, Закарпаття, тобто представлений увесь Західний регіон», - сказала Кухарчук.

Вона зауважила, що на Прикарпатті діє цільова регіональна Програма підтримки книговидання, в рамках якої щорічно в області скеровують близько 1 млн гривень на видавництво книжок.

Дводенний фестиваль в Івано-Франківську  відкрили театралізованим дійством та «Дефіле української книги», під час якого представили всі фестивальні новинки.

Читайте також: Відомі українські письменники їдуть до Австрії

Фестиваль української книги триває під гаслом «Читаємо українське. Читаємо українською», він присвячений Дню української писемності та мови.