Мери Києва та Відня привітали майбутніх учасників благодійного балу

Міський голова Києва Володимир Кличко та мер і губернатор Відня Міхаель Хойпль привітали майбутніх учасників і гостей благодійного Віденського балу, який відбудеться у столиці України 27-28 жовтня.

Звернення очільників двох міст розміщені на офіційному сайті заходу.

"Ми вдячні нашим гостям з Європи та США за підтримку європейських культурних прагнень наших учасників. Ми усі сподіваємось, що віденський бальний комітет оцінить зусилля дебютантів та поставить високі оцінки балу у Києві", - зазначив київський голова.

Кличко нагадав, що Київ як європейське місто залучає і проводить все більше міжнародних культурних подій, і висловив впевненість, що віденський бал відкриє нові таланти серед дебютантів, створить прецеденти великих благодійних проектів, як це є у класичній віденській традиції. 

"Чудово, що ми відкриваємо цим балом можливість брати участь у таких заходах дітям з обмеженими можливостями. Адже віденські бали пропагують гуманність, толерантне ставлення до усіх громадян, надають їм поштовх до реалізації. Віденський бал у Києві має стати ще одним позитивним прикладом втілення цих загальнолюдських цінностей", - підкреслив він.

Очільник Відня наголосив, що з позаминулого століття сотні великих і менших балів є важливим елементом соціального життя австрійської столиці. Крім найвідомішого Віденського оперного балу, тут щороку відбуваються Бал Віденської філармонії, Бал життя, Бал цукерок та Бал квітів.

"Столиця Австрії відома у всьому світі як місто музики. Тут жили і працювали великі майстри віденської класики, а також король оперети і вальсу Йоганн Штраус. Його твір "На прекрасному блакитному Дунаї" став міжнародною мелодією-візитівкою Відня. І саме ці незабутні вальси є головними на великих віденських балах. Бажаю всім гостям весело провести час і сподіваюся, що у них залишаться чудові спогади після балу!" - зазначив Хойпль.

Читайте також: Міжнародна премія імені Івана Франка у 2018-му. Оголошення про проведення конкурсу

Як повідомляв Укрінформ, благодійний Віденський бал відбудеться у Києві 27 та 28 жовтня. Його відкриють мери Відня та Києва Міхаель Хойпль та Віталій Кличко. Серед віп-гостей балу мають бути представники королівської династії Габсбургів-Лотринген, ерцгерцог Австрії Шандор Габсбург-Лотринген з дружиною принцесою Гертою Маргарет, власник елітного дому французьких вин Кловіс Теттенже, відома співачка зі США Мері Вілсон, запрошені зірки опери та балету, визнані музиканти України та багатьох інших країн.