В Одесі не змогли обрати директора муздрамтеатру

Конкурсна комісія з кадрового відбору претендентів на посаду директора і художнього керівника Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька не змогла у понеділок визначити переможця серед чотирьох претендентів на  вакантну посаду.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу керівник Управління культури національностей, релігій та охорони Олена Олійник.

"Члени комісії, очолюваної ректором Одеського національного університету ім. Мечникова Ігорем Ковалем, заслухали сьогодні програмні виступи чотирьох зареєстрованих кандидатів на посаду керівника театру, але при голосуванні жодна з кандидатур не набрала достатньої кількості голосів для ухвали рекомендації про призначення директором і художнім керівником театру. З урахуванням цього доведеться заново оголошувати конкурс", - зазначила Олійник.

Буде призначено нову комісію з кадрового відбору претендентів і дату розгляду кандидатур нових претендентів на вакантну посаду керівника комунальної установи. Можливо, через місяць цій комісії вдасться визначити гідного кандидата, додала очільник облуправління.

Варто зазначити, що на посаду директора і художнього керівника театру претендували асистент режисера Одеського обласного театру ляльок Олег Гусаренко, колишній керівник Будинку культури санаторію "Куяльник", композитор і співак Олег Осадчий, нинішній художній керівник Одеського українського театру Антон Равицький і екс-начальник Одеського облуправління культури Владислав Станков.

Читайте також: Львівська філармонія та Луганський муздрамтеатр стануть «національними»

Участь Станкова в конкурсі, щоправда, викликала обурення з боку активістів патріотичних громадських організацій. Його звинуватили в сепаратизмі, оскільки він був соратником екс-голови ОДА Миколи Скорика і нібито сприяв перевезенню людей на столичний "антимайдан" для підтримки режиму Януковича.

Фото: ua.igotoworld.com