Джефф Кунс визнав, що робив свою балерину зі статуетки української художниці

Відомий американський художник Джеф Кунс, який розмістив у центрі Нью-Йорка величезну надувну статую балерини, був змушений визнати, що відтворив її за мотивами роботи української художниці Оксани Жникруп.

Про це пише британське впливове видання The Telegraph

"Ми знаємо про роботу Оксани Жникруп і маємо ліцензію на використання її в роботі містера Кунса", - заявив речник американського художника.

Заява офіційного представника пролунала після того, як у мережі розгорівся скандал про дуже близьку схожість нової скульптури Кунса з порцеляновою статуеткою української майстрині, виконаної кілька десятків років тому. Тоді як перед інсталяцією "Балерини, яка сидить" у Кунса повідомили, що він отримав натхнення від скульптури, "знайденої на російській фабриці на рубежі ХХ сторіччя". 

Як повідомляв Укрінформ, надувна скульптура 62-річного Джеффа Кунса під назвою "Балерина, яка сидить" встановлена поблизу Рокфеллер-Центру в Нью-Йорку. Вона має майже 14 метрів заввишки. Американський художник відомий своїми кітчами, великомасштабними репродукціями побутових предметів, в тому числі серії, яка відтворює надувних тварин.