Журі Каннського кінофестивалю очолить Педро Альмодовар

Іспанський режисер Педро Альмодовар стане головою журі 70 Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляє КиноПоиск.

«Дуже радий можливості відзначити 70-річчя Каннського фестивалю, обіймаючи настільки привілейовану посаду. Вдячний, задоволений і трохи приголомшений. Мені відома відповідальність, яка лежить на президентові журі, і я сподіваюся, що виконаю цю роботу», - написав у своїй відповіді на запрошення Альмодовар.

Свою кар'єру Педро Альмодовар починав в кінці 1970-х, але популярність прийшла до нього в 1980-х завдяки ексцентричним і яскравим фільмам, де  він знімав переважно жінок. Водевіль, фарс, трагедія, комедія, мюзикл — Альмодовару підкорялися будь-які жанри, в яких він не забував дослідити улюблені теми: пристрасть, родинні узи, доля, провина та кістяки в шафі.

Серед його постійних акторів — Пенелопа Крус, Маріса Паредес, Антоніо Бандерас, Россі де Пальма, Хав'єр Бардем, Хав'єр Камара, Кармен Маура і Вікторія Абріль.

Педро Альмодовар має дві премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою («Все про мою матір») і найкращий оригінальний сценарій («Поговори з нею»). 

Останнього арзу Альмодовар приїжджав до Канн у 2016 році. Тоді він привозив драму «Джульєтта», яка демонструвалася в основному конкурсі, але нічого не здобула. 

Канни пам'ятають Альмодовара і в журі — режисер брав участь у команді під проводом Жерара Депардьє в 1992 році. Окрім того, Педро Альмодовар прикрашав собою постер 60, теж ювілейного фестивалю.

Останніми роками фестиваль віддавав крісло голови журі переважно англомовним кінематографістам. Починаючи з 2000 року лише сім разів журі очолювали європейці. Востаннє це було в 2012 році, коли режисер Нанні Моретті віддав «Золоту пальмову гілку» драмі «Любов» Міхаеля Ханеке.

Імена решти учасників журі будуть оприлюднені в середині квітня.

70 Каннський кінофестиваль пройде з 17 до 28 травня.

Фото: Peoples.ru