"Студія Гармата фільм" зніме стрічки про дядю Толіка, футболістку і штангіста

Державне агентство України з питань кіно уклало 5 грудня контракти зі "Студією Гармата фільм" про надання проектам "Тато мамин брат", "Домашні ігри" та "Штангіст" державної фінансової підтримки.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Режисер та автор сценарію повнометражної документальної стрічки "Тато мамин брат" - Вадим Ільков, продюсер - Валентин Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 820 тис. грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму", - ідеться в повідомленні.

Маминого брата звати Толік. Мама не має бажання займатися дочкою. Толік виховує племінницю, незважаючи на богемний стиль свого життя. Дівчинка називає його Тато мамин брат.

Повнометражний документальний фільм "Домашні ігри" - спільного виробництва України та Франції. Режисер та автор сценарію - Аліса Коваленко, продюсер - Максим Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 850 тис. грн., загальна вартість виробництва фільму - 1 млн 600 тис. грн.

Стрічка розповідає історію життя 20-річної обдарованої футболістки Аліни Шилової. Героїня виросла у неблагополучній сім'ї. Після смерті матері, замість посилених тренувань, вона мусить присвятити себе догляду за маленькими братом і сестрою. Чи зможе вона під тягарем життєвих обставин досягти мрії та реалізувати свій талант?

Обидва документальних кінопроекти є переможцями 9-го конкурсного відбору Держкіно.

Короткометражний дебютний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука "Штангіст" став переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно. Автор сценарію та режисер - Дмитро Сухолиткий-Собчук, продюсер - Валентин Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 1млн грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму.

"Штангіст" - це історія про важкоатлета Петра, який готується до відповідальних змагань. Перед змаганнями він дізнається трагічну новину про смерть батька.