Нам потрібні такі фільми про перемоги, як "Лобановський назавжди" – Президент

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому заході – показі документального фільму "Лобановський назавжди", присвяченого 90-річчю футбольного клубу "Динамо Київ".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент відзначив унікальні якості видатного тренера Валерія Лобановського, який поєднав в собі "любов до України та любов до футболу". Він нагадав особисту роль тренера в створенні нової унікальної школи світового футболу. Завдяки його величезним досягненням київське "Динамо" славило і просувало Україну у світі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також подякував авторам та усій творчій групі за чудовий фільм: "Дуже важливо показати українцям, якою сильною є наша нація, якою сильною є наша держава, який сильний ми народ, які у нас були, є, і, я абсолютно впевнений, будуть наші майбутні перемоги".

Він наголосив, що "нині нам як ніколи потрібні такі фільми – фільми про нашу державу, про наш народ, про наші команди, про перемоги українців і про наш незборений дух".

У свою чергу, президент футбольного клубу "Динамо (Київ)" Ігор Суркіс нагадав переможний для клубу 1961 рік, коли кияни вперше в своїй історії вибороли золоті медалі чемпіонату СРСР та "кинули виклик Москві".

Учасники урочистого зібрання, серед яких автори фільму, сучасники та колеги Лобановського, згадували його особистий внесок в розвиток футбольного клубу "Динамо Київ" та найвищі спортивні досягнення клубу у 1975-76, 1985-86 та 1998-99 роках.

Перед показом фільму дочка великого тренера Світлана Лобановська згадала його життєве кредо: "Спочатку Батьківщина, потім думай про себе".

Документальний фільм "Лобановський назавжди" знімали впродовж двох років. У фільмі відображена славетна історія великого тренера, який привів київське "Динамо" до найвищих вершин європейського футболу та виховав цілу плеяду українських футболістів зі світовим ім’ям, які ставали володарями "Золотого м’яча" – Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка.

В урочистому заході взяли участь керівництво клубу "Динамо Київ", футболісти клубу різних поколінь, відомі українці, які доклали зусиль для розвитку "Динамо", відомі діячі культури та вболівальники клубу.