Чернівецьких атлантів вбрали в шапочки - до фестивалю комедій

Єврейський дім на Театральній площі Чернівців сьогодні став шоком для поціновувачів аріхтектури старого міста. Скульптури атлантів, які прикрашають цю будівлю, одягнули в шапочки та косинки. Деяким нап’яли чорні піратські пов’язки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нове вбрання у атлантів  - це елементи декору для відкриття фестивалю комедії "Золоті оплески - 2016", який відбудеться цієї суботи» - прояснила ситуацію прес-секретар Чернівецького музично-драматичного театру імені О. Кобилянської Наталя Федорович.

Однак чернівчани такий декор оцінили неоднозначно. В соцмережах відразу вибухнули суперечки, чи можна так знущатися над архітектурою.

"Площа буде змінюватися ще. Будуть з'являтися інші системи декору. В Центральному палаці культури також будуть проходити вистави нашого фестивалю, тому ми вирішили прикрасити будівлю. Це ж фестиваль комедії, тому ми  вирішили трохи побавитися. Це ідея художника нашого театру" - додала Федорович.

Вона також запевнила, що грайливий декор ніяких норм чи законів не порушує. "Театр отримав всі необхідні дозволи у Чернівецькій міській раді аби цими вихідними Театральна площа також стала частиною декорації нашого фестивалю комедій", - сказала прес-секретар Чернівецького музично-драматичного театру імені О. Кобилянської.

Наприкінці жовтня в Чернівцях традиційно проходить Фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». Цьогоріч 22 жовтня о 14 годині він розпочнеться вуличною виставою Львівського театру "Воскресіння". Організатори обіцяють унікальну програму, яка суттєво відрізнятиметься від попередніх.

У фестивалі задіяні майже всі театри західного регіону. Приїде Ботошанський театр з Румунії, Театр ляльок зі Львова і, традиційно, трупа столичного Національного театру імені Франка. Буде святковий концерт від національного театру оперети.

Єврейський дім, скульптури якого одягнули в шапочки та косинки, відкрився ще у 1908 році. До Другої Світової війни він був центром єврейського життя у Чернівцях - тут містилися різноманітні єврейські спілки та організації. За радянських часів споруда використовувалася як будинок культури працівників текстильної промисловости. Зараз ця будівля має назву Центральний палац культури.