На Тернопільщині – Всеукраїнський фестиваль козацької пісні

Всеукраїнський Фестиваль козацької пісні, присвячений 500-річчю з дня народження князя Дмитра Вишневецького-Байди та Дню захисника Вітчизни розпочався на Тернопільщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проводимо фестиваль у родинному гнізді Байди - Дмитра Вишневецького, засновника Запорізької Січі – на території княжого палацового комплексу та залишків старовинного замку. Таким чином, привертаємо увагу до нашої історичної спадщини, хочемо привабити туристів до архітектурних перлин нашого краю», - розповів кореспондентові агентства начальник обласного відділу туризму Назар Яворський.

У рамках фестивалю проводяться конкурсні програми, в яких змагаються хорові колективи, вокальні ансамблі та солісти-вокалісти, дуети, тріо та квартети з із різних куточків України.

Також відбудеться виставка учасників Всеукраїнського пленеру «Байда-SICH», триватимуть лицарські турніри, демонструються зразки військової техніки.

Нинішня подія - частина загальнообласної програми, за задумом якої упродовж року у різних замках та старовинних палацах області вже відбулося понад 30 різноманітних історико-культурних імпрез.

На Тернопільщині нараховується понад тридцять замків, фортець та інших фортифікаційних споруд, що складає третину усіх замків України.