"Квартал 95" більше не хоче грошей від Держкіно на свій мультфільм

Студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9 конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. 

Про це заявив художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський під час захисту робіт на пітчингу, інформує "Детектор медіа"

"Повернення Гуллівера" - великий проект, у який ми вклали душу, тіло й десять років свого життя. Але сьогодні я хочу відмовитися від пітчингу нашого проекту в зв'язку з певною ситуацією, яка склалася в медіапросторі. Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк сказала, що ми назвали країну жебраком і самі беремо участі у жебракуванні. Ніколи не думав, що пітчинг є жебракуванням. Я думав, що пітчинг - це все-таки підтримка вітчизняного кінематографу. Звісно ж, ми отримуємо задоволення від усього, що ми робимо, і ми робимо це на благо людей. Тому обидва проекти - хоча сьогодні один, - але я вам дуже вдячний, що обидва наші проекти пройшли в другий тур", - зазначив Зеленський.

Водночас він додав, що "обидва наші проекти ми обов'язково зробимо" "Я не знаю, наскільки швидко це може відбутися. Але ми обов'язково зробимо. Тому що все-таки якими б ми не були, але ми поки лідери у вітчизняному кінопрокаті. І як мінімум глядачі України обов'язково побачать наші проекти», - переконаний Зеленський.

На держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.).