В Единбурзі підняли український прапор

Фото

Вистава про українську Революцію гідності "Counting Sheep" завоювала приз The Scotsman Fringe First Award на фестивалі мистецтва The Fringe. На честь цієї події над театром у шотландській столиці Единбурзі замість прапора Європейського Союзу підняли стяг України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили творці вистави, українсько-канадські музики Марія і Марк Марчики.

"Нашу фолк-оперу про події на Майдані взимку 2013-2014 рр. тут, у Шотландії, приймають з великим ентузіазмом. Вже на першому тижні фестивалю ми отримали купу премій, в тому числі The Scotsman Fringe First Award. І на честь нашої перемоги над театром Саммер-холл, де демонструється вистава, замість прапора ЄС підняли наш, український. Він майорітиме над Единбургом до кінця цього тижня", - розповіла Марія Марчик.

Як зазначив її чоловік і співавтор Марк Марчик, "прапор підняли на честь перемоги "Counting Sheep", але головне - на честь усіх, хто боровся і загинув на Майдані, хто б'ється зараз за волю України на війні".

Фолк-опера "Counting Sheep" була створена ними, безпосередніми учасниками Майдану, разом із канадським гуртом Lemon Bucket Orkestra, лідером якого є Марк. Саундтрек вистави побудований на народних українських піснях, свого часу записаних Марією - етномузикологом і відомою українською співачкою, однією із засновників фольклорного колективу "Божичі".

Глядачі беруть безпосередню участь у дійстві, яке включає і частування "майданівської гречкою", і бійку з "Беркутом", і навіть штурм барикад.

Про успіх українсько-канадських митців вже написали такі поважні британські ЗМІ, як The Guardian.

Фестиваль мистецтв The Fringe - один із найвизначніших у світі. Він щороку проводиться в Единбурзі у серпні, починаючи з 1947-го. Минулоріч він тривав 25 днів, і за цей час на ньому відбулося понад 50 тисяч демонстрацій 3314 вистав на 313 фестивальних майданчиках. Цього року він проходить з 5 до 29 серпня.

Фото: Фейсбук Michael Rubenfeld