Восьмі «Зоряні війни» перенесли

Студія Disney оголосила про перестановки в датах прем'єр двох своїх потенційних касових кінохітів.

Наступний восьмий епізод «Зоряних воєн» замість 26 травня 2017 року вийде в прокат на півроку пізніше - 15 грудня, повідомляє kinobusiness.com.

Офіційні причини цього кроку не повідомляються. Можливо, на нього вплинули рекордні збори «Пробудження сили», яке вийшло на екрани в грудні і вже заробило у світовому прокаті понад $1,88 млрд.

На даний момент фільм знаходиться на стадії пре-продакшну. Очікується, що зйомки його почнуться в Лондоні в лютому. Місце режисера і сценариста восьмого епізоду «Зоряних воєн» зайняв Ріан Джонсон. Джей Джей Абрамс, який зняв «Пробудження сили», залишиться в якості одного з виконавчих продюсерів.

На звільнену дату 26 травня переїжджає п'ята частина «Піратів Карибського моря», яка до цього мала вийти в прокат 7 липня 2017 року. Її зйомки, які тривали в Австралії, вже завершено, і фільм вступив у стадію пост-продакшну. Головні ролі в картині під назвою «Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казок» зіграють Джонні Депп, Орландо Блум, Джеффрі Раш і Хав'єр Бардем.

Відзначимо, що дві попередні частини «Піратів Карибського моря» теж виходили в кінці травня на святковий уік-енд Дня пам'яті. Ймовірніше за все, керівництво кіностудії порахувало, що на цій даті пригодницький блокбастер краще зможе реалізувати свій касовий потенціал.