"Гра престолів" цьогоріч вийде пізніше

Шостий сезон американського серіалу «Гра престолів» стартує 24 квітня 2016 року.

Це найпізніший старт серіалу за всю його історію, повідомляє Lenta.ru.

Прем'єра першого сезону відбулася 15 квітня. Другий сезон розпочали 1 квітня, третій - 31 березня, четвертий - 6 квітня і п'ятий - 12 квітня.

Як уточнив у своєму мікроблозі в Твіттері телеканал НВО, нова частина телеепопеї стане першою, яка не заснована на вже написаних книгах письменника Джорджа Мартіна. На початку січня автор зізнався у своєму блозі, що не встиг вчасно закінчити роботу над шостою частиною саги «Пісня льоду і полум'я», що отримала назву «Вітри зими» (The Winds of Winter), на якій базується серіал.

«Мої редактори і видавці розчаровані, у HBO розчаровані, мої агенти та іноземні видавці й перекладачі розчаровані... Але ніхто не може бути більше розчарований, ніж я», - заявив Мартін.

За його словами, багато чого вже написано, але на закінчення роботи «потрібні місяці». При цьому очікувалося, що письменник завершить працю над книгою 31 грудня минулого року.

У грудні HBO представив нові уривки з шостого сезону «Гри престолів». У них з'являються такі персонажі, як Дейенеріс Таргарієн (Емілія Кларк), Рамсі Болтон (Іван Реон) і Серсея Ланністер (Ліна Хіді).

На найближчі роки заплановано ще принаймні два сезони - сьомий і восьмий. Проект у минулому сезоні став найпопулярнішим серіалом в історії HBO, випередивши за середньою аудиторією одного епізоду «Клан Сопрано».