Івано-франківський художник відкрив виставку в Лондоні

Івано-франківський художник та журналіст Ігор Роп'яник вперше відкрив виставку в Українському культурному центрі Лондона.

Про це Роп'яник розповів кореспондентові Укрінформу.

«В Українському культурному центрі у Великій Британії, що розташований у центрі Лондона, є галерея. Вихідці з нашої області мені запропонували відкрити там виставку. Нині в галереї експонується 42 роботи, в основному - пейзажі, натюрморти. Усі створені в цьому році», - повідомив художник.

Він зізнався, що сам не зміг бути присутнім на відкритті експозиції. Каже, доглядав за внуками, бо зять щойно повернувся з зони АТО. Втім, з шанувальниками своєї творчості таки побачився.

«Я брав участь у відкритті своєї виставки через скайп-зв'язок. Убрався у вишиванку, вони мене бачили, чули. Українська діаспора у Лондоні залишилась  задоволеною», - зазначив Роп'яник і додав, що вже отримує замовлення та запрошення показати свою творчість в англійських галереях у Честері й Кембриджі.

Ігор Роп'яник – член НСЖУ. Після закінчення Львівського університету працював журналістом у прикарпатських місцевих виданнях. Малярством захопився у студентські роки. Його твори є в приватних колекціях України, Польщі, Франції, Німеччини, Аргентини, Ізраїлю, Японії, Канади, США, Австрії, Словаччини, Англії, Хорватії, Бельгії, Росії, Люксембургу, Китаю, Голландії, Швейцарії, Італії.