На борту знищеного ракетного катера РФ могли бути до 40 членів екіпажу - ВМС

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері могли перебувати до 40 членів екіпажу, наразі тривають пошукові роботи.

Як повідомляв Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

"У ніч на 1 лютого силами Головне управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному. Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи.

"З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими", - зауважили у ВМС.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС України був пошкоджений малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

Читайте також: На лівому березі Дніпра Сили оборони знищили два спостережні пункти росіян

"Ця операція — чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я", - наголосили у ВМС України.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 1 лютого воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили на озері Донузлав ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ.